ถึงผู้อ่านทุกท่าน เนื่องจากตอนนี้เจ้าของบล็อกงานยุ่งมาก ไม่ค่อยมีเวลามาอัพเดทเมนูอาหารบ่อยๆ แต่อย่างไรก็ดี เจ้าของบล็อกจะพยายามมาอัพเมนูอาหารอยู่เรื่อยๆ เพื่อผู้อ่านและผู้ที่ติดตามทุกคน ขอบคุณที่คอยติดตามนะคะหากมีข้อแนะนำ ก็บอกกล่าวกันได้นะค่ะ หรือหากมีข้อคิดเห็นใดๆ ก็มาแลกเปลี่ยนความคิดเห็นกันค่ะ
Dear fans, now I’m very busy so I don’t have time to update the blog with new recipes and as often as I would like to do it. However, I will try hard to keep updating with more recipes. Thank you for all support and if you have any ideas, questions or suggestions, please let me know.
Queridos fans, estes últimos dias tenho andado muito ocupada e não tenho tido tempo para publicar novas receitas com a regularidade que gostaria. No entanto, irei tentar continuar a publicar receitas. Obrigado pelo vosso apoio e se tiverem idéias, questões ou sugestões, escrevam-me.
After trying my recipes, please leave a comment about your experience... Thank you...
Depois de experimentarem as minhas receitas, deixem um comentário acerca da vossa experiência... Obrigado...

Monday, May 3, 2010

ฟักทองผัดไข่ - Stir fried pumpkin with egg - Abóbora frita com ovo


ฟักทองผัดไข่

เครื่องปรุง
- ฟักทองครึ่งลูก
- ไข่ไก่ 2 ฟอง
- กระเทียม 3-4 กลีบ
- ซีอิ๊วขาว 2 ช้อนโต๊ะ
- ซอสปรุงรส 1 ช้อนโต๊ะ
- น้ำตาลทราย 1 ช้อนชา
วิธีทำ
1. ปอกเปลือกฟักทอง และล้างให้สะอาด หั่นฟักทองให้ได้ชิ้นประมาณ 1 นิ้ว ไม่ควรหั่นเล็กมากเพราะเวลานำไปต้มแล้วจะเละไป
2. ตั้งน้ำในหม้อ พอน้ำเดือดใส่ฟักทองลงไปต้ม ต้มพอนิ่มไม่ต้องนานมาก เสร็จแล้วตักขึ้นให้สะเด็ดน้ำ
3. ตั้งกระทะไฟปานกลาง พอน้ำมันเดือด เจียวกระเทียมให้เหลือง
4. ใส่ฟักทองลงไปผัดให้เข้ากันกับกระเทียม ตอกไข่ใส่ลงไป ใครชอบกินไข่เป็นชิ้นๆ ก็ผัดไข่แยกกับฟักทอง อย่ารวมกัน ไม่งั้นฟักทองกับไข่จะรวมเป็นเนื้อเดียวกัน
5. ปรุงรสด้วยซีอิ๊วขาว ซอสปรุงรส และน้ำตาลทราย ชิมรสดู ฟักทองผัดไข่ควรมีรสออกหวานไม่ควรเค็มมากไป
6. เสร็จพร้อมเสิร์ฟ


Stir fried pumpkin with egg

Ingredients
- half pumpkin
- 2 chicken eggs
- 3-4 cloves of peeled garlic
- 2 tablespoons of light sot sauce
- 1 tablespoon of seasoning sauce
- 1 teaspoon of white sugar


How to cook
1. Peel the pumpkin and wash well. Cut it in 1 inch, don’t cut it too small, otherwise when it boil, will be too soft
2. Put the water to boil and when it’s hot, add the pumpkin. Boil the pumpkin just to make it softer, don’t leave it too long. Then drain and rest it
3. Place the wok and add a little bit of frying oil. When the oil is hot, place the garlic to fry until it turns yellow
4. Add the pumpkin and stir fry it with the garlic. Then add the eggs. If you like to eat the eggs separated don’t add it to the mix. Fry it apart from the pumpkin
5. Season with light soy sauce, seasoning sauce and white sugar. Taste it, stir fried pumpkin with egg should have a sweet taste not salty.
6. Ready to serve


Abóbora frita com ovo


Ingredientes
- Meia abóbora
- 2 ovos de galinha
- 3-4 dentes de alho descascados
- 2 colheres de sopa de molho de soja light
- 1 colher de sopa de molho inglês
- 1 colher de chá de açúcar branco


Como preparar
1. Descasque a abóbora e lave bem. Corte em pedaços com cerca de 1 polegada, não corte muito pequeno, porque quando cozer fica muito mole
2. Meta água a ferver, e quando estiver bem quente, junte a abóbora. Coze apenas até começar a ficar mole, não deixe muito tempo. Escorra e deixe de lado
3. Meta um pouco de óleo no wok. Quando estiver bem quente junte o alho e frite até amarelar
4. Junte a abóbora e frite com o alho. Junte os ovos e mexa. Se preferir comer os ovos separados não os frite com a abóbora e o alho, pois assim eles vão ligar com estes ingredientes
5. Tempere com o molho de soja light, o molho inglês e o açúcar branco. Prove, o sabor deve ser algo doce, não salgado
6. Pronto a servir

No comments:

Post a Comment