เครื่องปรุง
- เนื้อไก่ 300 กรัม
- น้ำพริกแกงเขียวหวาน 2-3 ช้อนโต๊ะ
- กะทิ 1 ถ้วย หรือ 1 กระป๋อง
- ใบมะกรูดฉีก 2 ใบ
- น้ำมันพืช 1 ช้อนโต๊ะ
- น้ำตาลปี๊บ 1 ช้อนโต๊ะ
- น้ำปลา 2 ช้อนโต๊ะ
- มะเขือพวง 100 กรัม
- มะเขือเปราะ 100 กรัม
- ใบโหระพา 1 ถ้วย
วิธีทำ
1. ล้างเนื้อไก่ให้สะอาด หั่นเป็นชิ้นพอดีคำ
2. ตั้งกระทะไฟกลาง ใส่น้ำมัน พอน้ำมันร้อนใส่เครื่องแกงลงไปผัด ผัดให้หอม ลดไฟอ่อนใส่กะทิทีละน้อยจนหมด ผัดจนกะทิแตกมัน ใส่เนื้อไก่ลงไป ผัดให้ทั่ว
3. ใส่ใบมะกรูด ปรุงรสด้วยน้ำตาลปี๊บ น้ำปลา ถ้าแกงแห้งไปให้เติมน้ำอีกเล็กน้อย หรือเติมกะทิเพิ่มถ้าต้องการให้แกงข้น
4. เคี่ยวด้วยไฟกลาง พอเดือดใส่มะเขือพวง มะเขือเปราะ ใบโหระพา ปิดไฟยกลง
Green curry with chicken
Ingredients
- 300 grams of chicken meat (preferred chicken breast)
- 2-3 tablespoons of green curry paste
- 1 cup of coconut milk (or 1 can)
- 2 kaffir lime leaves, shredded
- 1 tablespoon of frying oil
- 1 tablespoon of palm sugar
- 2 tablespoons of fish sauce
- 100 grams of pea egg plant
- 100 grams of round eggplant or brinjal
- 1 cup of sweet basil leaves
How to cook
1. Wash well the chicken meat and cut in small pieces
2. Add the frying oil to the pan with medium heat. When the oil gets hot, add the green curry paste. Stir fry until it starts to smell good and then change it to low heat. Add the coconut milk little by little and stir until it boil. Place the chicken meat and stir it well
3. Add the kaffir lime leaves and season with fish sauce and palm sugar. Taste it. If the curry is too dry, you can add water or even more coconut milk if you want a thicker curry
4. Simmer at a medium heat until it boils and then add the egg plants and the sweet basil leaves. Remove from the heat. Ready to serve
Caril verde de galinha
Ingredientes
- 300 gramas de carne de frango (de preferência peitos de frango)
- 2-3 colheres de sopa de pasta de caril verde
- 1 copo de leite de coco (ou 1 lata)
- 2 folhas de combava cortadas em tiras
- 1 colher de sopa de óleo
- 1 colher de sopa de açúcar de palma
- 2 colheres de sopa de molho de peixe
- 100 gramas de beringela longa
- 100 gramas de beringela
- 1 copo de folhas de manjericão
Como preparar
1. Lave bem a carne de galinha e corte-a em pequenos pedaços
2. Meta o óleo numa frigideira. Quando estiver quente junte a pasta de caril verde. Frite até que comece a emanar um forte aroma e mude para lume fraco. Adicione o leite de coco pouco a pouco e deixe ferver. Depois junte a carne de galinha
3. Adicione as folhas de combava em tiras, tempere com molho de peixe e açúcar de palma. Prove e se o caril estiver muito seco, junte um pouco de água, ou se quiser o caril espesso, junte leite de coco
4. Deixe cozinhar em lume brando até que levante fervura e junte as beringelas e o manjericão. Retire do lume. Pronto a servir
SAWADIKA NAE.... I FOUND YOUR BLOG BECAUSE I WAS LOOKING PAD THAI RECIPE.... IM LOVING YOUR BLOG BECAUSE YOU OUR YOUR HUSBAND WRITE IN PORTUGUESE...
ReplyDeleteI WAS IN BANGKOK ONE MONTH A GO.... I LOVE YOUR CITY... I HAD FUN A LOT!!!!
SO KNOW I KNOW WHERE I CAN FIND GOOD THAI RECIPES....
THIS IS MY BLOG WWW.1PITADADECARINHO.BLOGSPOT.COM
KAPUNCA OU MUITO OBRIGADA
RITA