ถึงผู้อ่านทุกท่าน เนื่องจากตอนนี้เจ้าของบล็อกงานยุ่งมาก ไม่ค่อยมีเวลามาอัพเดทเมนูอาหารบ่อยๆ แต่อย่างไรก็ดี เจ้าของบล็อกจะพยายามมาอัพเมนูอาหารอยู่เรื่อยๆ เพื่อผู้อ่านและผู้ที่ติดตามทุกคน ขอบคุณที่คอยติดตามนะคะหากมีข้อแนะนำ ก็บอกกล่าวกันได้นะค่ะ หรือหากมีข้อคิดเห็นใดๆ ก็มาแลกเปลี่ยนความคิดเห็นกันค่ะ
Dear fans, now I’m very busy so I don’t have time to update the blog with new recipes and as often as I would like to do it. However, I will try hard to keep updating with more recipes. Thank you for all support and if you have any ideas, questions or suggestions, please let me know.
Queridos fans, estes últimos dias tenho andado muito ocupada e não tenho tido tempo para publicar novas receitas com a regularidade que gostaria. No entanto, irei tentar continuar a publicar receitas. Obrigado pelo vosso apoio e se tiverem idéias, questões ou sugestões, escrevam-me.
After trying my recipes, please leave a comment about your experience... Thank you...
Depois de experimentarem as minhas receitas, deixem um comentário acerca da vossa experiência... Obrigado...

Tuesday, March 30, 2010

ช็อกโกแลต ชีสคัพเค้ก - Chocolate cheese cupcakes - Queques de chocolate e queijo


ช็อกโกแลต ชีสคัพเค้ก

ส่วนผสม
- แป้งสาลีอเนกประสงค์ 65 กรัม
- เนยเค็ม 60 กรัม
- น้ำตาลทรายขาว 60 กรัม
- ช็อกโกแลตแบบหวาน 100 กรัม
- ไข่ไก่ 2 ฟอง
- ผงโกโก้ 1 ช้อนโต๊ะ
- ผงฟู ½ ช้อนชา
- ผิวเลม่อน 1 ลูก
- ช็อกโกแลตชิพ ตามชอบ
- อัลมอนด์บดหยาบ ตามชอบ
- ครีมชีส 250 กรัม
- น้ำตาลไอซิ่ง 50 กรัม
- ถ้วยกระดาษ


วิธีทำ
1. ละลายช็อกโกแลตในน้ำเดือด พักไว้
2. ตีไข่ไก่ เนย น้ำตาลให้เข้ากัน
3. ใส่ช็อกโกแลตที่ละลายแล้ว ตีให้เข้ากันดี
4. ใส่แป้ง ผงฟู ผงโกโก้ ที่ร่อนแล้ว 2 รอบ คนให้เข้ากัน
5. ใส่ผิวเลม่อน คนให้เข้ากัน
6. ทำครีมชีสโดย ผสมครีมชีสกับน้ำตาลไอซิ่งตีให้เข้ากัน
7. จัดส่วนผสมใส่ถ้วยกระดาษ ไม่ต้องใส่เต็มมากเพราะตอนอบมันจะฟูอีกนิดหน่อย โดยเริ่มจากส่วนผสมแป้งที่มีช็อกโกแลต ใส่ประมาณครึ่งถ้วย จากนั้นใส่ส่วนผสมของครีมชีสทับไปชั้นนึง แต่งหน้าด้วยอัลมอนด์บดหยาบและช็อกโกแลตชิพ
8. อบที่อุณหภูมิ 180 องศาเซลเซียส 20-25 นาที


Chocolate cheese cupcakes


Ingredients
- 65 grams of all purpose flour
- 60 grams of salted butter
- 60 grams of white sugar
- 100 grams of sweet black chocolate
- 2 chicken eggs
- 1 tablespoons of cocoa powder
- ½ teaspoon of baking powder
- 1 lemon (lemon zest)
- Chocolate chip (depend on you)
- Ground almond (depend on you)
- 250 grams of cream cheese
- 50 grams of icing sugar
- Paper cup for baking


How to make it
1. Melt the chocolate and put to rest
2. Beat the eggs, butter and white sugar together
3. Add the chocolate to this mix
4. Add flour, baking powder and cocoa powder. Mix all the ingredients well
5. Add lemon zest and mix well again
6. Now let’s make the cream cheese part; mix the cream cheese and icing sugar. Beat and mix well
7. Put the chocolate mix in the paper cup until half cup is filled (don’t make it too full because when we bake it will grow and can came out). Then add the cream cheese mix on top. And garnish with the ground almond and chocolate chips
8. Bake for 20-25 minutes, on a pre-heat oven at 180º C


Queques de chocolate e queijo


Ingredientes
- 65 gramas de farinha com fermento peneirada
- 60 gramas de manteiga com sal
- 60 gramas de açúcar branco
- 100 gramas de chocolate negro doce
- 2 ovos de galinha
- 1 colher de sopa de cacau em pó peneirado
- ½ colher de chá de fermento em pó peneirado
- 1 limão (raspa do limão)
- Pepitas de chocolate (depende do gosto pessoal)
- Amêndoa ralada (depende do gosto pessoal)
- 250 gramas de creme de queijo
- 50 gramas de açúcar de pasteleiro
- Formas de papel para fazer bolos


Como preparar
1. Derreta o chocolate e deixe repousar
2. Bater os ovos, a manteiga e o açúcar branco
3. Junte o chocolate derretido
4. Adicione a farinha, o fermento em pó e o cacau. Misture tudo muito bem
5. Junte a raspa de limão e mexa bem
6. Agora prepare o creme de queijo; misture o creme de queijo com o açúcar de pasteleiro. Bata estes dois ingredientes muito até obter um creme macio
7. Introduza a mistura com o chocolate nas formas de papel até encher metade (não meta muito porque quando crescer pode sair). Depois meta o creme de queijo por cima. Decore com a amêndoa ralada e com as pepitas de chocolate
8. Leve ao forno pré-aquecido a 180º C durante 20-25 minutos

2 comments:

  1. I'm going to make them this weekend for my baby daughter!!!!! I love Cupcakes and this recipe looks delicious!!! I will let you know her opinion after....hihihihihi

    ReplyDelete
  2. Thank you and please le me know after you bake it already :) enjoy your cup cake!

    ReplyDelete