ถึงผู้อ่านทุกท่าน เนื่องจากตอนนี้เจ้าของบล็อกงานยุ่งมาก ไม่ค่อยมีเวลามาอัพเดทเมนูอาหารบ่อยๆ แต่อย่างไรก็ดี เจ้าของบล็อกจะพยายามมาอัพเมนูอาหารอยู่เรื่อยๆ เพื่อผู้อ่านและผู้ที่ติดตามทุกคน ขอบคุณที่คอยติดตามนะคะหากมีข้อแนะนำ ก็บอกกล่าวกันได้นะค่ะ หรือหากมีข้อคิดเห็นใดๆ ก็มาแลกเปลี่ยนความคิดเห็นกันค่ะ
Dear fans, now I’m very busy so I don’t have time to update the blog with new recipes and as often as I would like to do it. However, I will try hard to keep updating with more recipes. Thank you for all support and if you have any ideas, questions or suggestions, please let me know.
Queridos fans, estes últimos dias tenho andado muito ocupada e não tenho tido tempo para publicar novas receitas com a regularidade que gostaria. No entanto, irei tentar continuar a publicar receitas. Obrigado pelo vosso apoio e se tiverem idéias, questões ou sugestões, escrevam-me.
After trying my recipes, please leave a comment about your experience... Thank you...
Depois de experimentarem as minhas receitas, deixem um comentário acerca da vossa experiência... Obrigado...

Friday, April 9, 2010

ผัดเต้าหู้หมูสับ - Stir Fried Tofu with minced pork - Tofu frito com carne de porco picada

ผัดเต้าหู้หมูสับ
ส่วนผสม
- เต้าหู้เหลืองหรือเต้าหู้แข็ง 4 ก้อน หั่นเป็นชิ้น 4 เหลี่ยมลูกเต๋า
- หมูสับ 100 กรัม
- เห็ดหอม 2-3 ดอก
- เห็ดฟาง 3-4 ดอก
- ข้าวโพดอ่อน 3-4 ฟัก (ใครไม่ชอบก็ไม่ต้องใส่ก็ได้)
- แครอทซอย 2-3 ช้อนโต๊ะ
- ต้นหอม 2 ต้น
- กระเทียมสับ 2 ช้อนโต๊ะ
- น้ำตาลทราย ½ ช้อนชา
- น้ำมันหอย 1 ช้อนโต๊ะ
- ซีอิ๊วขาว 1 ช้อนโต๊ะ
- ซอสปรุงรส 1 ช้อนโต๊ะ
- น้ำเปล่า 2-3 ช้อนโต๊ะ
- น้ำมันพืชสำหรับทอดและผัด


วิธีทำ
1.ตั้งกะทะไฟปานกลาง ใส่น้ำมันมากหน่อยสำหรับทอดเต้าหู้ พอน้ำมันร้อนแล้ว นำเต้าหู้ลงทอด ทอดกลับไปมาทั้ง 2 ด้าน จนมีสีเหลืองออกน้ำตาล ตักขึ้น พักไว้
2.จากนั้นกะทะใบเดิม ตักเอาน้ำมันที่ทอดออกแล้วใส่น้ำมันสำหรับผัดเพียงเล็กน้อย พอน้ำมันร้อนเจียวกระเทียมให้หอม
3.ใส่หมูสับลงผัด พอหมูสับเกือบสุก ใส่แครอท เห็ดหอม เห็ดฟาง ข้าวโพดอ่อน ผัดต่อจนผักสุก ใส่เต้าหู้ทอดลงผัด
4.ปรุงรสตามชอบ ผัดให้ทุกอย่างเข้ากัน เติมน้ำเล็กน้อย ใส่ต้นหอม คนให้เข้ากัน พร้อมเสิร์ฟ


Stir Fried Tofu with minced pork


Ingredients
- 4 cubes of hard tofu, cut in small pieces
- 100 grams of minced pork
- 2-3 sliced Chinese black mushrooms
- 3-4 cut straw mushrooms
- 3-4 sliced baby corn
- 2-3 tablespoons of chopped carrot
- 2 stalks of spring onions, cut in 1 inch pieces
- 2 tablespoons of chopped garlic
- ½ teaspoon of sugar
- 1 tablespoon of oyster sauce
- 1 tablespoon of light soy sauce
- 1 tablespoon of seasoning sauce
- 2-3 tablespoons of water
- Vegetable oil


How to cook
1.Heat the wok in medium heat and add a bit of oil. When the oil it’s hot, add the tofu to fry. Fry it until it turns brown. Drain it and let it rest.
2.In the same wok, remove the oil used and add some new one to stir fry. When the oil it’s hot, put the chopped garlic and fry it until it starts to smell good and turn yellow.
3.Add the minced pork, stir fry until it’s almost cooked and then add the carrot, the Chinese black mushroom, the straw mushroom and the baby corn. Stir fry until everything is cooked and then add the fried tofu.
4.Add the sugar, oyster sauce, soy sauce and the seasoning sauce to give more flavors to the food. Try it until it reaches the taste you want. Add a bit of water if it's too dry and place the spring onion. Stir fry until everything it’s well mixed. Ready to serve.


Tofu frito com carne de porco picada


Ingredientes
- 4 cubos de tofu duro, cortados em pedaços pequenos
- 100 gramas de carne de porco picada
- 2-3 cogumelos chineses pretos cortados em fatias
- 3-4 cogumelos palha em pedaços
- 3-4 mini milho em pedaços
- 2-3 colheres de sopa de cenoura picada
- 2 ramos de cebolinho, em pedaços de 1 polegada
- 2 colheres de sopa de alho picado
- ½ colher de chá de açúcar
- 1 colher de sopa de molho de ostra
- 1 colher de sopa de molho de soja light
- 1 colher de sopa de molho inglês
- 2-3 colheres de sopa de água
- Óleo vegetal


Como preparar
1.Aquecer o wok em lume médio e colocar um pouco de óleo.. Quando o óleo estiver bem quente junte o tofu. Frite até ficar castanho. Escorra bem e meta de lado.
5.No mesmo wok, substitua o óleo por outro novo. Quando estiver quente junte o alho picado e frite até ficar amarelado e a cheirar intensamente.
6.Adicione a carne de porco picada e, quando estiver quase frita, junte a cenoura, os cogumelos chineses pretos e os cogumelos palha e o mini milho. Frite tudo muito bem e depois junte o tofu.
7.Adicione açúcar, molho de ostra, molho de soja light e o molho inglês para dar mais sabor à comida. Vá provando até encontrar o sabor que mais lhe agrada. Junte um pouco de água se ficar muito seco e adicione o cebolinho. Frite tudo até misturar bem. Pronto a servir.

No comments:

Post a Comment