ถึงผู้อ่านทุกท่าน เนื่องจากตอนนี้เจ้าของบล็อกงานยุ่งมาก ไม่ค่อยมีเวลามาอัพเดทเมนูอาหารบ่อยๆ แต่อย่างไรก็ดี เจ้าของบล็อกจะพยายามมาอัพเมนูอาหารอยู่เรื่อยๆ เพื่อผู้อ่านและผู้ที่ติดตามทุกคน ขอบคุณที่คอยติดตามนะคะหากมีข้อแนะนำ ก็บอกกล่าวกันได้นะค่ะ หรือหากมีข้อคิดเห็นใดๆ ก็มาแลกเปลี่ยนความคิดเห็นกันค่ะ
Dear fans, now I’m very busy so I don’t have time to update the blog with new recipes and as often as I would like to do it. However, I will try hard to keep updating with more recipes. Thank you for all support and if you have any ideas, questions or suggestions, please let me know.
Queridos fans, estes últimos dias tenho andado muito ocupada e não tenho tido tempo para publicar novas receitas com a regularidade que gostaria. No entanto, irei tentar continuar a publicar receitas. Obrigado pelo vosso apoio e se tiverem idéias, questões ou sugestões, escrevam-me.
After trying my recipes, please leave a comment about your experience... Thank you...
Depois de experimentarem as minhas receitas, deixem um comentário acerca da vossa experiência... Obrigado...

Monday, April 19, 2010

ปลาผัดพริกไทยดำ - Stir fried fish with black pepper - Peixe frito com pimenta preta


ปลาผัดพริกไทยดำ


เครื่องปรุง
เนื้อปลา (ชนิดของปลาแล้วชอบ ไม่ว่าจะเป็นปลากะพงหรือปลาอื่นๆ)
พริกหวานแดง ½ ลูก
พริกหวานเขียว ½ ลูก
หอมใหญ่ ½ ลูก
พริกไทยอ่อน 4-5 ฝัก
ต้นหอม 2 ต้น
กระเทียมสับ 1 ช้อนโต๊ะ
พริกไทยดำป่น 2 ช้อนโต๊ะ
น้ำตาลทราย 1 ช้อนชา
น้ำมันหอย 1 ช้อนโต๊ะ
ซีอิ๊วขาว 1 ช้อนโต๊ะ
น้ำเปล่าหรือน้ำซุป 1 ช้อนโต๊ะ
น้ำมันพืชสำหรับทอดปลาและผัด


วิธีทำ
1.หั่นเนื้อปลาเป็นชิ้นพอดีคำ ล้างให้สะอาด พักให้สะเด็ดน้ำ จากนั้นนำไปคลุกกับแป้งสาลีให้ทั่ว นำไปทอดในน้ำมันไฟปานกลาง ตักขึ้นให้สะเด็ดน้ำมัน พักไว้
2.ตั้งกะทะไฟปานกลาง ใส่น้ำมัน พอน้ำมันร้อนเจียวกระเทียมให้หอม จากนั้นใส่พริกหวานแดง เขียว หอมใหญ่ และเนื้อปลาผัดให้เข้ากัน
3.ปรุงรสด้วยพริกไทยดำป่น น้ำมันหอย น้ำตาลทราย ซีอิ๊วขาว และน้ำซุปผัดให้เข้ากัน
4.เติมต้นหอม พริกไทยอ่อน ผัดให้เข้ากันอีกครั้ง พร้อมเสิร์ฟ


Stir fried fish with black pepper


Ingredients
Fish fillet (quantity and the kind of fish depend on you)
½ red bell pepper
½ green bell pepper
½ onion cut in small pieces
4-5 stalks of young fresh pepper
2 stalks of spring onion
1 tablespoon of chopped garlic
2 tablespoons of grounded black pepper
1 teaspoon of white sugar
1 tablespoon of oyster sauce
1 tablespoon of light soy sauce
1 tablespoon of water or stock
frying oil


How to cook
1.Cut the fish in small pieces. Wash it well, drain it and let it rest. Then mix the fish in the flour and fry it in medium heat. Dry the oil and put to rest
2.Put more oil in the wok and make it hot. Fry the garlic until it starts to smell, then add the red bell pepper, the green bell pepper, the onion and the fried fish. Stir all well
3.Season with grounded black pepper, oyster sauce, light soya sauce, sugar and the water or stock. Stir fry everything well
4.Add the spring onion, young fresh pepper and stir well again. Ready to serve



Peixe frito com pimenta preta


Ingredientes
Filete de peixe (a quantidade e o tipo de peixe depende do gosto pessoal)
Farinha multiusos
½ pimento vermelho
½ pimento verde
½ cebola cortada em pedaços
4-5 ramos de pimenta fresca
2 ramos de cebolinho
1 colher de sopa de alho picado
2 colheres de sopa de pimenta preta moída
1 colher de chá de açúcar
1 colher de sopa de molho de ostra
1 colher de sopa de molho de soja light
1 colher de sopa de água ou caldo
óleo para fritar


Como preparar
1.corte o peixe em pequenos pedaços. Lave bem e seque. Envolva com farinha e leve a fritar em lume médio. Seque o excesso de óleo e meta de lado
2.Meta mais um pouco de óleo no wok e deixe aquecer bem. Frite o alho até que comece a cheirar intensamente. Depois junte o pimento vermelho e verde, a cebola e o peixe frito. Mexa tudo muito bem
3.Tempere com a pimenta preta, molho de ostra, molho de soja light, açúcar e água ou caldo. Mexa bem
4.Junte o cebolinho, a pimento fresca e misture tudo. Pronto a servir

No comments:

Post a Comment